Vize başvurusu için evrak listesi

Almanya’da evlenebilmeniz mümkündür. Vize başvurusu esnasında Almanya’da evleneceğinizi kanıtlayan evraklar olması gerekmektedir.
Bu evraklar;
1- Almanya’da evleneceğine dair Uluslararası Evlenme ehliyet belgesi ( Nüfus müdürlüğünden alınır )

2- Uluslararası Doğum Kayıt Örneği. ( Nüfus Müdürlüğünden alınır )

3-Tam tekmik Vukaatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği. Tüm aile biriyleri çıkmalı ve düşünceler kısmı eksiksiz olmalı.

4- Almanca A1 Sertifikası ( Start Deutsch 1 )

5- Size ait Pasaport fotokobisi ve kimlik fotokobisi

6- Almanya’da ki eşinize ait oturum müsadeli ve pasaport fotokobisi. Eşiniz Alman Vatandaşı ise alman kimlik fotokobisi.

Bu evrakları Alman uyruklu vatandaşların Türkiye de evlilik yapabilmesi için de geçerlidir. Bulunduğunuz ildeki evlendirme dairesinden nikah tarihi almanız gerekmektedir. Farklı bir ilde nikah kıymak istiyorsanız bulunduğunuz ildeki evlendirme memurun dan izin belgesi almanız gerekmektedir.

Devamı...

Almanya Vize İşlemleri

Vize Başvurusunda bulunmak için öncelikle yapmanız gereken vize türünü belirlemenizdir.

– Aile Birleşimi (Evlilik) amaçlı 3 aydan uzun süreli başvuru ( Bundan sonraki yaşantınızı Almanya da eşiniz veya ailenizin yanında geçirmek için başvurulan vize türüdür.) Başvuru için yapmanız gereken bilgileri sıraysıyla aşağıda belirtilmiştir.

– Pasaportunuzun en az bir yıllık geçerliği  olması gerekmektedir. Bayanlar için, evlilik yaptından sonra pasaport başvusu yapmalarını tavsiye ederiz. Pasaport, son medeni halini taşımalıdır. Pasaport başvurusu, bulunduğunuz bölgedeki Emniyet Müdürlüklerinin Pasaport Şube biriminden  de çıkarttırabilirsiniz.

– Vize tarihini belirlemek için  444 84 93 no’lu telefon numarasını arayıp, kişisel bilgileri ve pasaport numaraları görevli memura bildirmelidir. Vize tarihini görüşme esnasında alabilmeniz için kredi kartı bilgilerinizi de görevli memura bildirmeniz ve anında randevu tarihini kesinleştirmeniz gerekir. Vıze ücreti 5 Avro dur. ( 13 TL ) Kredi kartınız yoksa  Yapı Kredi Bankasına İdata Vize Bedeli olarak 13 TL yatırıp, alınan dekont üzerindeki PIN Numarası ile İdata’yı arayıp, PIN numarasını vererek randevunuzu kesinleştirebilirsiniz.

– Vize tarihiniz belirlendikten sonra toplamınız gereken bir takım evraklar bulunmaktadır.

Bu evraklar asağıda listelenmiştir.(Evraklar vize tarihinizden önce toplanmalı ve düzenlenmelidir).

1.Randevu tarihinde  Almanya Büyükelçiliği’ne gidecek olan kişiler vize başvurusunu şahsen yapmak zorundadır.

2. İki  (2) adet İkamet Müsadesi Başvuru Formu. Bu formu Kaynak Almanca olarak ÜCRETSİZ doldurmaktayız.
Formu www.ankara.diplo.de internet adresinden temin edilebilirsiniz.

3. Üç ( 3) adet Biometrik vesikalık fotoğraf.( Fotoğrafların BİOMETRİK olması zorunludur) Normal çekilen vesikalık fotoğraflar Elçilik tarafından kabul edilmeyecektir.

Fotoğraflar ;
* Son 6 ayda çekilip en son görünüşü yansıtmalıdır.
* 45 X 35 mm ebatlarında olmalıdır.
* Yüzü önden yansıtmalı, başınız açık ve gözlerin tümü görünmelidir.

4.  Pasaportun fotokopisi. Pasaportta daha önce alınan vizeler varsa vizelerin olduğu sayfaların fotokopisi.

5. Aile Birleşimi yapacak olan çiftlerin  ayrı ayrı düzenlenmiş Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi.
Örnek : Adı Soy Adı – Baba Adı – Anne Adı – Kardeşler ve düşünceler kısmı eksiksiz olmalıdır.

(Nüfus Kayıt örneğini Nüfus Müdürlüğünden temin edebilirsiniz).

6. Başvuru sahibinin Nüfus Müdürlüğünden Uluslarasası Evlenme Kayıt Örneği (FORMÜL B) alması gerekmektedir.

7. Almanya’da bulunan Eş Türk Vatandaşı ise, Oturma müsadelerinin fotokopisi
Alman vatandaşı ise, Pasaport veya Kimlik fotokopisi alınmalıdır.)

8. Evlilik Cüzdanı fotokopisi. ( İlk üç sayfasının fotokopisi)

9. Eşlerde daha önce boşanma varsa, boşanma kararının aslı ve Almanca çevirisi.

10. Varsa eski Pasaportlar

11. Başvuru için Elçilikte 4 numaralı kapıdan giriş yapılmalıdır.

Devamı...