13.06.2016 Tarihinde Almanca A1 Sertifikası kazanan öğrencilerimiz.



Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Almanca A1 Sertifika sınavını kazanma öğrencilerimizi gururla sunarız.

Leyla Buyurgan Ankara – 80 Puan

Özgür Günerkaya Ankara – 78 Puan

Emre Disli Sakarya – 77 Puan

Sevda Gemicibasi – İzmit – Derince – 71 Puan

Devamı...

04.04.2016 Tarihinde Almanca A1 Sertifikası kazanan öğrencilerimiz.



Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

20günlük Almanca A1 eğitimi’nin ardından, Almanca A1 sertifika sınavını kazanan öğrencilerimizi gururla sunarız.

Figen ANDAÇ GÜLER Ankara – 77 PUAN

SİMGE AKTAŞ – Ankara -72 PUAN

Ersin ESEY – İstanbul – 64 PUAN

Başarının adresini artık siz belirleyin

Devamı...

Almanca sertifikası geçerlilik süresi ve vize bekleme süresi

Öncelikle  herkese  mutlu günler  dileriz.
A1 Almanca sertifikası’nın  geçerlilik süresi hakkında sıkça karşılaştığımız soruları sizlerle  paylaşmak istedik.

 

Soru : Sınava 2 yıl  önce girdim ve kazandım. Vize  başvurusunda bulunursam belgemi kabul ederler  mi ?

 

Cevap :  Vize  mülakatında sizlere  yönlendirilen Almanca ve Türkçe sorulara doğru cevap vermeniz  önemli bir  husustur. Size yöneltilecek ilk sorulardan birisi neden bu kadar geç başvuru yaptığınızla  ilgilidir. Geçerli sebebinizi kabul etmesi koşulunda işleminizi büyük olasılık onaylanacaktır.
Prosedür gereği  aile birleşimi yapacak olan vatandaşlar için sertifika geçerlilik süresi altı ”6 ayla – 1 buçuk yıl” arasındadır.

 

 

Soru : Vize başvuru esnasında Almanca sorulara cevap veremedim  ve verilen yazılı kağıttaki soruları cevaplayamadım. Vizem red  gelir  mi ?

 

Cevap : Vize mülakatı sırasında öncelikle almanca olarak kendinizi tanıtmanızı  isteyecektir. Kendinizi tanıtırken heyecanlanıp cevap veremezseniz, bu sefer yazma bölümündeki sorulara cevap vermenizi isteyecektir. Buradaki husu almanca seviyenizi ve  bilginizi test etmektir. Bu değerlendirme  sonunda vize  memuru evraklarınızı teslim alıp beklemenizi söylüyorsa büyük olasılık vizeniz  onaylanacaktır.

 

Soru : Vize başvurumu 1 ay önce yaptım. Hiç bir sorun olmadı. Vize memuru 4 hafta 8 hafta arasında vize’nin çıkacağını söyledi. Hala vizem çıkmadı. Alman konsolosluğundan bilgi alabilir miyim ?

 

Cevap : Vize memuru’nun size belirttiği süre içinde kesin vize  çıkar diye bir  durum söz konusu değildir. Almanya’da gideceğiniz şehre çok başvuru varsa, vize’nin çıkma süreside uzamaktadır.

 

Ayrıntılı bilgi  için : 0312 418 27 26

Devamı...

Almanya aile birleşimi vize başvurusu reddedilme nedenleri

1 – Sahte veya tahrif edilmiş seyahat belgesi ibraz edilmiştir.
2 – Öngörülen seyahat şartları ve amacı kanıtlanamamıştır.
3- Öngörülen vize Kategorisi’nin yanlış olduğu
4 – Schengen vizesi aldığınızda verilen süre dolduktan sonra, geriye dönüş yapılmaması
5 – Almanya da yaşayan eşin veya Türkiye de yaşayan eş adayının birbirleri arasındaki yaş farkının fazla olması
6 – Vize başvuru evraklarının yanlış hazırlanması ve başvuru formunun bilgisiz doldurulması.
7 – Daha önce Almanya’da yaşayıp sınır dışı edilmiş, Almanya yasalarına karşı gelen suçu işleyip ceza bedelinin veya hükmünün karşılanmaması.
8 – Almanya dışında Avrupa Birliği ülkelerinde organize örgüte mensup olma, yasalara aykırı suç işleme
9 – Almanya da yaşayan eşin maaş durumunun iyi olmama durumu. ( Ortalama geçerli maaş 1200 Avro )

Devamı...

Almanca A1 Dil sınavı kalktı mı ?

Sevgiler  arkadaşlar. Öncelik 2007 den beri süre gelen Almanca A1 Aile Birleşimi sınavı kalktı mı?, ne zaman  kalkacak sorularına bir türlü cevap alınamamakta. Kaynak Eğitim & Danışmanlık olarak bu sorunu derinlemesine  araştırdığımızda şu  sonucu  bulduk.

–  Almanya yabancılar  polisi Almanca A1 Sertifikası  istenmiyor diyor!
– Türkiye de  bulunan Alman Konsoloslukları Almanca A1 Sertifikası  olmadan vize Almanya  ya gidişinizin  mümkün olmadığını belirtiyor.

Yasa gereği bu sınavın doğru olmadığı, yasal  olarak Aile Birleşimi yapacak vatandaşlarımıza uygulanmaması gerektiği açıkça belirtilmiştir. Sonuç olarak Almanya ya gitmek için sertifika olmasını hala zorunlu koşuyorlar.

Almanca öğrenmeye devam. :)

Devamı...